The Black Box Revelation tekent in de Verenigde Staten

De rammelgasten van The Black Box Revelation zijn bijna verloren voor ons land, nu ja we moeten dat ook weer niet gaan overdrijven. Jan en Dries trokken voor hun nieuwe plaat My Perception naar de US of A en tekenden meteen maar even een Amerikaans platencontract.

De opnames voor My Perception vonden begin dit jaar plaats in de thuisstudio van Alain Johannes, die vooral gekend is van zijn productiewerk voor rockbands als QOTSA, Them Crooked Vultures, Mark Lanegan en Soundgarden. Hij injecteerde de bluesy rock van de heren met een fikse dosis California Sunshine en psychedelisch avontuur. Dat was voor het nieuwe label C.E.Music -gerund door Jack Ponti en gefinancierd door David Lettermans productiemaatschappij- voldoende om de Belgische band in Amerika onder hun hoede te nemen en op tour te sturen, die 4 juni begint en hen ondermeer op het bekende Bonnaroo festival in Tennessee zal brengen.

De band zal dus weinig live aan het werk te zien zijn hier in België deze zomer, al zal hun eerste single “Rattle My Heart” gewoon eind volgende week uitkomen. De release van My Perception is voorzien voor begin oktober en 3 november staat BBR weer op vaderlandse bodem in de AB.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + 12 =