Jane’s Addiction blijft terugkomen

Na acht jaar is er de nieuwe single “End To The Lies” en een nagelnieuw album op komst van Jane’s Addiction. De band die in 2003 voor het laatst nieuw materiaal uitbracht en sindsdien in diverse bezettingen de wereld overgaat is terug met The Great Escape Artist.

De band die halverwege de jaren tachtig werd opgericht door Perry Farrell ging in 1991 uit elkaar met afscheidstournee Lollapalooza. Het festival dat daarna zonder zijn godenzonen doorging en dit jaar voor het eerst buiten de Amerikaanse grenzen (Chili) plaatsvond. Ter ere daarvan ging vorige week de nieuwe single op de Chileense radio in première en is “End To The Lies”, met de beruchte Master Musicians of Jajouka, nu gratis te downloaden via de website.

Op het nieuwe album worden Farrell, Navarro en Perkins bijgestaan door toetsenist / bassist Dave Sitek (TV On The Radio), die overigens niet mee op tournee vertrekt, daarvoor wordt nog een bassist gezocht. Producer is Rich Costey, die eerder met Franz Ferdinand en Interpol werkte. De plaat, die op dit moment nog opgenomen wordt in Los Angeles zal volgens Farrell anders dan oud werk gaan klinken: “We wanted to add a sense of ancient ritual and some depth beyond normal instrumentation, getting off the typical path that rock bands use”.

The Great Escape Artist verschijnt eind augustus. Of Farrell en co. andermaal Pukkelpop zullen aandoen moeten we nog even afwachten.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + 17 =