Hunx & His Punx :: Too Young To Be In Love

Met Too Young To Be In Love heeft Hunx van Gravy Train!!!! er een volwaardige nieuwe band bij. Op deze tweede plaat worden elementen van Gravy Train!!!! gemixt met muziek zoals we die kennen van de meidengroepen uit de fifties en de sixties. Voer voor sociologen en liefhebbers.

Hunx & His Punx, dat is rock-‘n-roll, in de meest blitse zin van het woord. Hunx kent u misschien nog als een van de nozems die het mooie weer maakt bij Gravy Train!!!!. Of, als u ‘m heeft durven bekijken, uit de ongecensureerde versie van de “Lust For Life”-video van Girls, een clip waarbij de nadruk op het eerste woord van de songtitel ligt. Geef uzelf rekenschap van het feit dat Hunx er niet voor terugdeinsde om, net zoals The Black Box Revelation, een van zijn platen een wegkrabcover te geven — waarbij een fors rechtopstaande jongeheer zichtbaar werd — en het mag duidelijk zijn dat het Hunx niet aan profileringsdrang ontbreekt.

Gravy Train!!!! werd immers gezien als vaandeldrager van de zogenaamde queercore, al kan gerust de vraag gesteld worden of Chunx, Funx, Junx en Hunx daar om malen. Het enige waar het viertal om begaan leek, was het brengen van catchy muziek met een kinky inslag. Het is op datzelfde pad dat Hunx verdergaat op deze nieuwe langspeler die ze (na de Gay Singles LP vorig jaar) nu afleveren. En ook op deze plaat druipt het sperma uit de speakers, om Louis Tobback maar eens aan te halen.

Maar wat zou dat. Seks, drugs en rock-‘n-roll moet er zijn, en dat krijgen we op deze plaat! Dat dankzij Ivan Julian, ooit gitarist bij Richard Hell And The Voidoid. Op dit album is hij de producer die zorgt voor een prachtige balans tussen de invloeden die The Ronettes, New York Dolls en Ramones op zijn poulains hebben.

Zowel Julian als Hunx en diens Punx zijn er in geslaagd om prima met de aangewende invloeden aan de slag te gaan. Too Young To Be In Love heeft dezelfde heerlijke feel als de oude Motownplaten. Probeer maar eens te weerstaan aan “Keep Away From Johnny” dat een prima meezingbaar refrein met een instant feelgoodeffect. De achtergrondkoortjes (afkomstig van de “Punkettes”) waarmee heel het nummer doorweven is, zorgen voor de magische glans die er op zijn beurt voor zorgt dat een plaatje als dit opgemerkt en omarmd wordt.

De tragiek zoals die zich op weekendavonden afspeelt op nagenoeg verlaten parkeerplaatsen en afgelegen plekjes met uitzicht op de lager gelegen slapende stad, waar zowel drama als romantiek in de lucht hangen en jongeren die weggelopen lijken uit Rebel Without A Cause driftig met het leven aan het experimenteren slaan, komen allemaal tot leven op Too Young To Be In Love. Dat de plaats van gebeuren in dit geval misschien eerder het Citadelpark na zonsondergang lijkt, is daarbij zelfs niet meer dan een detail.

Too Young To Be In Love is een plaat die klopt, bijna op een universele manier. Misschien wel door de grote herkenbaarheid, maar net zo goed doordat onder die herkenbare laag een subcultuur schuilgaat die niet zo erg blijkt te verschillen van wat als de norm wordt beschouwd als soms gedacht wordt. Dat dat alles gebeurt in een puik muzikaal kader, maakt uiteraard dat het helemaal feest is in de wereld van Hunx And His Punx.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − twee =