Nieuwe plaat voor Seasick Steve

Wie aanwezig was bij Pukkelpop 2010 zal het geweten hebben: Seasick Steve is geen gewoon artiest. Lege bakken bier, veegborstels met drie snaren en andere knutselwerken zijn niet te min voor Steven Gene Wold om als instrument te gebruiken. Dit wil hij nog maar eens bewijzen met zijn zevende album You Can’t Teach an Old Dog New Tricks.

You Can’t Teach an Old Dog New Tricks werd opgenomen in de herfst van 2010. De twaalf nummers die er op staan werden door “The Dog” zelf geproduced en werden gemixt door Vance Powell in de Air Studios in Londen. Met de aankondiging van de release van zijn nieuw album, kondigde Seasick Steve meteen ook een aantal tourdata aan in het Verenigd Koninkrijk voor de nakende festivalzomer. Of hij in België optredens gepland heeft is nog niet bekend gemaakt.

Nochtans ziet het er naar uit dat de bluesartiest hier met open armen zou ontvangen worden. Vorig jaar werd hij door Humo benoemd tot een van de beste acts op Pukkelpop 2010. Zelfs de duizenden metalheads die al uren op Iron Maiden stonden te wachten lieten zich enthousiast meeslepen door de sfeer die de goedgeluimde bluesman en zijn drummer Dan Magnusson neerzetten. Maar de 65-jarige Steve had sowieso al het volste vertrouwen in zijn goede ontvangst bij het Belgische publiek. Hij had al de aangename ervaring van Pukkelpop 2007 en Werchter 2009 in zijn achterzak.

De opvolger van Man From Another Time (2009) komt uit op 30 mei en zal in de Verenigde Staten uitgegeven worden via Third Man Records, het platenlabel van Jack White.

Track Listing

1. Treasures

2. You can’t teach an old dog new tricks

3. Burnin’ up

4. Don’t know why she love me but she do

5. Have mercy on the lonely

6. Whiskey ballad

7. Back in the doghouse

8. Underneath a blue and cloudless sky

9. What a way to go

10. Part

11. Days gone

12. It’s a long, long way

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − 2 =