Julia Stone probeert het solo

Na de overstromingen, de bosbranden en de cycloon is het binnenkort de beurt aan Julia Stone om Australië en de rest van onze aardbol te overspoelen. Zonder haar broer Angus deze keer. Want op 14 maart maakt de Australische zangeres met Julia Stone In The Memory Machine haar debuut als soloartieste.

Samen met haar broer Angus kende Julia Stone vorig jaar enorm veel succes en was het duo een van de grote revelaties. Ze scoorden samen een hit met Big Jet Plane en speelden o.a. op het zomerfestival Les Ardentes in Luik en voor een uitverkochte zaal in de AB. Aan dat succes probeert Julia Stone op 14 maart solo een vervolg te breien.

Volgens haar label ligt de muziek op Stone’s debuutplaat in de lijn van wat ze samen met haar broer maakte. Toch hebben de breekbare en romantische composities die het muzikale duo kenmerkte, plaatsgemaakt voor meer duistere liedjes. Diepgaande verhaallijnen worden daarbij niet geschuwd.

Julia Stone stond niet enkel in voor de zang. Naast gitaar speelt de zangeres op dit album ook piano, basgitaar, ukelele en percussie, wat meteen haar veelzijdigheid als artieste weergeeft. Ze werkte ook nauw samen met verschillende muzikanten uit haar kennissenkring.

Vrezen voor een split met broer Angus hoeven de fans alvast niet te doen. Op 2 mei staat het Australische duo in het Koninklijk Circus in Brussel. Tickets zijn nog steeds te verkrijgen op de site.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − 7 =