Het Depot in Leuven wijkt tijdelijk uit naar de Kapucijnenvoer

Het stond al een tijdje gepland. Op 1 maart sluit muziekcentrum Het Dépot aan het Martelarenplein voor een tot anderhalf jaar haar deuren voor de start van verbouwingswerken. Maar niet getreurd. Het Depot wijkt tijdens die periode uit naar het voormalige departement verpleeg- en vroedkunde aan de Kapucijnenvoer.

Dankzij de verhuis kan de organisatie de werking voltijds voortzetten in de nieuwe, tijdelijke locatie. Zowel de concertzaal als de educatieve werking en de repetitieruimtes verhuizen naar de Verpleegsterschool en zijn vanaf dan voor een eerste maal geïntegreerd op een plek. Minstens 400 bezoekers kunnen terecht in de concertzaal aan de Kapucijnenvoer.

De concertzaal aan het Martelarenplein zal volledig gerenoveerd worden. Er komen extra voorzieningen op het vlak van sanitair en vestiaire. Bovendien moet een verbreding van de nooduitgangen de gelegenheid geven om de capaciteit van de huidige concertzaal op te trekken van 640 naar 800 personen. Daarnaast investeert het muziekcentrum ook in de ruimtes rond de zaal. In de toekomst wordt de foyer verbreed waardoor ook daar kleine concerten mogelijk zullen zijn. Ook de nieuwe repetitie- en opnameruimten en leslokalen zullen hun onderdak vinden aan het Martelarenplein. Maar vooraleer de verbouwingen starten, sluit Het Depot af met een gigantische slot-tiendaagse van 17 tot en met 27 februari. Onder andere CPeX en Discobar Galaxie zullen van de partij zijn, alsook Triggerfinger dat twee optredens geeft, maar die zijn ondertussen al uitverkocht.

Alles samen zullen de verbouwingswerken ongeveer 5 miljoen euro kosten waarvan de stad Leuven 2,7 miljoen euro voor haar rekening neemt, de Vlaamse Gemeenschap 1,3 miljoen, de provincie Vlaams-Brabant 150.000 euro en Het Depot de rest..

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 13 =