Daan gooit feestverpakking weg op nieuwe plaat

25 jaar staat Daan Stuyven al op een podium, maar van een best of wil de man echter niets weten. Zijn songs bestaan evenwel uit een vaste kern met daaromheen steeds weer een ander kleedje gedrapeerd. Dit omhulsel zal Daan nu voor één keer laten vallen door 29 november het akoestische album Simple uit te brengen en daaropvolgend in zijn meest pure vorm het Belgische theater in te trekken.

Zo krijgen “Simple” en “Ashtray” van debuutalbum Profools eerherstel, wordt“Victory”ontdaan van alle fratsen, metamorfoseert “Le Vaurien” in “The Fool” en is “Icon”opgenomen in het Frans. Voor dit 18 nummers tellende akoestische album heeft Daan zich een week teruggetrokken in “La Chapelle” in de Ardennen, met vaste begeleidster Isolde Lasoen op percussie, koorzang, tubular bells, trompet, en vibrafoon, en cellist Jean Francois Assy (begeleider van o.a. Alain Bashung, Miossec en Yann Thiersen). Terwijl vaste waarde Jeroen Swinnen weer tekende voor de productie.

Nieuwe nummers zijn er ook op Simple; De ubermelancholische openingstrack “Protocol” en Daans eerste waltz, “I’m what you need”, die een curieuze sluier oplichten van wat de komende jaren nog zou kunnen gebeuren met de band named Daan.

De tracklist van Simple:

 1. Protocol
 2. Victory
 3. Wifebeater
 4. I’m What You Need
 5. Ashtray
 6. A Single Thing
 7. Exes
 8. Drink & Drive
 9. Icon
 10. Neverland
 11. The Fool
 12. Housewife
 13. Swedish Designer Drugs
 14. Bad Boy, Bad Girl
 15. Simple
 16. Brand New Truth
 17. Gabriel
 18. La Gueule du Loup

Daan speelt van begin december tot eind april door heel het land.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + 7 =