Metallica verzamelt live opnames uit Australië

Binnenkort kunnen we horen welk effect didgeridoo’s en kangoeroes op de muziek van Metallica hebben. De band denkt er immers aan om op 20 september een live EP te releasen met opnames vanuit ‘Down Under’.

Six Feet Down Under zal 8 tracks tellen die ze hebben kunnen verzamelen met hulp van hun trouwe fanbase; Metallica begon pas met multi-track opnames van hun optredens in 2004. Hun schare fans had gelukkig nog een hele hoop bootlegs waar de band lustig in kon neuzen, om toch ook van hun vorige Australische passages een indruk te kunnen persen. Uit de bootlegs kozen ze twee opnames van elke tour: 1989, 1993, 1998 en 2004.

Het zoeken van hun eigen live materiaal was zowaar een avontuurtje op zich, aldus de band: “In digging a little deeper, it occurred to us that we had tracks that had never before been released as ‘live b-sides’ and that added to the adventure of pulling it all together.”

Op 20 september zal Six Feet Down Under te verkrijgen zijn op hun officiële website. Deze release is ook meteen het symbolische punt achter hun “World Magnetic Tour”. De band waarschuwt wel voor het ruwe kantje van de EP: “Be gentle with us . . . a few of these songs are, well, we’ll say “rough,” which may be an understatement!!”

Ziehier de tracklisting:

  1. Eye Of The Beholder – Recorded live on May 4, 1989 at Festival Hall in Melbourne
  2. …And Justice For All – Recorded live on May 4, 1989 at Festival Hall in Melbourne
  3. Through The Never – Recorded live on April 8, 1993 at the Entertainment Centre in Perth
  4. The Unforgiven – Recorded live on April 4, 1993 at the National Tennis Centre in Melbourne
  5. Low Man’s Lyric (Acoustic) – Recorded live on April 11, 1998 at the Entertainment Centre in Perth
  6. Devil’s Dance – Recorded live on April 12, 1998 at the Entertainment Centre in Perth
  7. Frantic – Recorded live on January 21, 2004 at the Entertainment Centre in Sydney
  8. Fight Fire With Fire – Recorded live on January 19, 2004 at the Entertainment Centre in Brisbane

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 2 =