Ostyn schrijft soundtrack en kondigt akoestische tour aan

Absynthe Minded lijkt hun grootste albumsucces tot nog toe te worden en er waren dan ook weinig festivals afgelopen zomer waar de Gentse band rond Bert Ostyn niet stond. Maar tussen die vele optredens door heeft Ostyn toch nog tijd gevonden om de soundtrack — zijn eerste — bij Turquaze te schrijven én in een interview kondigde hij ook meteen aan dat er een akoestische tour door België op stapel staat.

De Belgisch-Turkse film in kwestie, met onder meer Charlotte Vandermeersch, Burak Balci, Nihat Altinkaya en Maaike Cafmeyer in de hoofdrollen ging dit weekend nog in première op het internationaal filmfestival in Montréal en scoorde daar hoge ogen. Het scenario van regisseur Kadir Balci diende als uitgangspunt voor de soundtrack. “Kadir is bij mij thuis langsgeweest en we hebben naar elkaars stuff geluisterd,” aldus Ostyn in Focus Knack. Het proces van de filmscore was ook niet volledig hetzelfde als bij een normale Absynthe Minded plaat. Zo gaat het om Oosters getinte, vooral instrumentale nummers waarop trompetten en strijkers te horen zijn, maar ook het niet vaak in Westerse muziek gehoorde snaarinstrument qanûn is gebruikt op de plaat. Ostyn wordt bijgestaan door o.a. het Belgische Spiegel Strijkkwartet en Osama Abdurasol. Buiten de composities van de frontman van Absynthe Minded staan er ook twee traditionele Turkse nummers én hiphopsongs van Diyar Pala en Merdan Taplak op de soundtrack.

In datzelfde gesprek vertelde Bert Ostyn ook nog dat Absynthe Minded begin volgend jaar de baan optrekt met een unplugged tournee die hen onder andere naar de Roma in Antwerpen, de Vooruit in Gent en De Spil in Roeselare zal brengen. “We willen teruggrijpen naar de jazzy sound uit onze begindagen”, zo liet de Gentse zanger weten.

Bert Ostyn – Little Rascal (soundtrack Turquaze) from Absynthe Minded on Vimeo.

Het door Bert Ostyn gezongen “Little Rascal” wordt begin september uitgebracht, Turquaze is vanaf 29 september in de cinema te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + dertien =