De nieuwe Elbow heet ‘Lippy Kids’

Na prijsbeest The Seldom Seen Kid komt Elbow in 2011 met opvolger ’Lippy Kids’, hun vijfde studioalbum alweer.

Het was even rustig rondom de band uit Manchester, al is dat niet verwonderlijk na het uitgebreide touren dat Elbow deed na het uitkomen van The Seldom Seen Kid. Afgelopen maart kwam Elbowzanger Guy Garvey wel even in het nieuws toen hij openlijk zijn steun betuigde aan Pink Floyd, die een rechtszaak tegen platenmaatschappij EMI aangespannen hadden.

Nu is er dan eindelijk nieuws over de nieuwe plaat, Garvey sprak bij werkgever BBC -hij presenteert op zondagavond een radioprogramma op BBC 6 Music- over het nieuwe album dat als werktitel Lippy Kids heeft. De plaat zal een nostalgisch gevoel uitdragen. “Ik heb iets met die tienerjaren, ik herinner het me als een wonderbaarlijke belangrijke tijd in mijn eigen leven, dus heb ik er voor deze plaat veel over geschreven”, aldus Garvey. Verder liet hij nog weten dat de plaat voor driekwart op band staat en dat de groep alvast erg opgetogen is over het materiaal dat tot nu toe opgenomen is.

Wat niet wil zeggen dat we snel naar de platenwinkel kunnen voor nieuw werk, want ook al was de plaat eerst voorzien voor dit jaar zijn die plannen nu uitgesteld naar volgend jaar.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + veertien =