Styrofoam brengt een vuile plaat met een donker randje uit

Het album waaraan Styrofoam vorig jaar in de befaamde Wax Ltd’s studio werkte is af, bevat 10 nummers, komt 18 oktober wereldwijd uit en heeft de opvallende titel Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers meegekregen.

We horen de hersens van Elvis Costello fans al kraken. Ja, Arne van Petegem heeft deze zin gewoon gepikt heeft uit “This Years’s Girl”. Het album werd mede geproduceerd door Wally Gagel (Eels, Folk Implosion, New Order en Sebadoh).

Het duo wilde van bij het begin een tijdloos elektronisch album maken, geïnspireerd op klassiekers als New Order, Kraftwerk en Depeche Mode. Hun gezamenlijke liefde voor electro hiphop en postpunk deed de rest. Voor het eerst werden Van Petegems opnamen rechtstreeks op analoge tape opgenomen. Een zekere factor die wel bleef zijn de gastbijdrages op Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers. Op de B-kant “Kids On Acid” (gratis download via de mailinglist) van nieuwe single “Get Smarter” wordt gedrumd door Paul Cook van The Sex Pistols en ex-Devo drummer Alan Myers steekt een handje bij op “Believe Everything”. Zanger van Jimmy Eat World Jim Adkins laat zijn vocalen dan weer horen op “Extra Careful”. En dan vergeten we nog de backing vocals van Chantal Acda, Liz Van Dinter (Echo Beatty) en Erica Driscoll (Blondfire) die over het album verspreid staan.

De tracklist van Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers:

  1. Carolyn
  2. Get Smarter
  3. Extra Careful
  4. Kids On Acid
  5. The Only One To Curse
  6. Looking Glass To Zero
  7. Mile After Mile
  8. Am I The Ghost
  9. What’s Hot (And What’s Not)
  10. Believe Everything

De eerste single “Get Smarter” is vandaag uitgekomen met maar liefst 5 remixes (o.a. van The Juan MacLean).

Styrofoam staat 1 oktober op het Play Festival in Hasselt.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 7 =