Update :: Pukkelpop doet er nog enkele tientallen bij

Nieuwe namen voor het festival met wellicht de meeste podia van België. Pukkelpop haalt nog eens alles uit de kast om ons op 19, 20 en 21 augustus naar Kiewit te lokken. Mark Lanegan, Snow Patrol en Flying Lotus zijn de meest in het oog springende namen van de nieuwe lichting.

Wij staan er altijd weer van versteld hoe veel groepen er op Pukkelpop staan. De persberichten volgen elkaar op en telkens worden daarin tientallen nieuwe namen bekendgemaakt. De grote kleppers voor deze Pukkelpopeditie zijn intussen wel ongeveer bekend – The Prodigy, The Flaming Lips, Queens Of the Stone Age, en anderen. Het festival is echter dikwijls interessanter omdat het ook de Groepen Van Morgen een kans geeft. De volgende namen passen in die categorie: Ellie Goulding, Hurts, Stornoway, Marina & The Diamonds, Washed Out, Matt & Kim, Band of Skulls, Avi Buffalo, Fanfarlo, Laura Marling, Darwin Deez, Chapel Club, Tinie Tempah, Surfer Blood, Toro Y Moi en Dominique Young Unique.

Een aantal gevestigde namen die nieuw op de affiche prijken zijn Flying Lotus, Holy Fuck, Jaga Jazzist, Ash – hopelijk niet die uit Ijsland -, Thrice, And So I Watch You From Afar, Biffy Clyro, Minus The Bear, The Aggrolites, Funeral Party en Skindred. Henry Rollins komt ook weer naar Kiewit voor een spoken word performance die dit jaar in het teken zal staan van 25 jaar Pukkelpop. Waar we ons dan aan mogen verwachten blijft voorlopig uiteraard een verrassing.

En natuurlijk mag ook een nieuwe lading Belgische namen niet ontbreken. Meuris, Shameboy, The Van Jets, Mintzkov, Balthazar, Flip Kowlier, Isbells, Dez Mona, Paranoiacs, Sound Of Stereo – en nog eens diep inademen – The Bear That Wasn’t, School Is Cool, Vermin Twins, Harvey Quinnt, Netsky, Drums Are For Parades, Superlijm, VILLA, Eat Lions en The Sore Losers zullen ook allemaal ten dans spelen op Chokri’s weide.

Pukkelpop vindt plaats op 19, 20 en 21 augustus.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + negen =