Public Enemy heeft (nog) 20.000 dollar nodig

Public Enemy zal in het najaar aan een nieuwe plaat beginnen werken. Of dat is toch de bedoeling. De band deed enkele maanden geleden een oproep aan zijn fans met de vraag 250.000 dollar in te zamelen om de nieuwe plaat te financieren. De inzamelactie verloopt echter veel trager dan verwacht en de band brengt het bedrag nu terug tot 75.000 dollar.

De legendarische Amerikaanse hiphopformatie begon zijn carrière in 1982. De band werd opgepikt door Def Jam Records en commercieel succes bleef niet uit. De New Yorkse rappers profileerden zich met kritische teksten over tal van maatschappelijke thema’s zoals mensenrechten, discriminatie van zwarten en de Amerikaanse politiek. Daarmee sprak de band heel wat mensen aan. In 1990 brak Public Enemy helemaal door met hiphopklassieker Fear Of A Black Planet.

De laatste jaren werd het echter behoorlijk stil rond Chuck D. en de zijnen. Met deze opmerkelijke inzamelactie hoopt de groep zich nu opnieuw op de kaart te zetten. De inzamelactie komt overigens niet zomaar uit het niets. Public Enemy sloot voor de nieuwe plaat een deal met Sellaband, een website waarop mensen kunnen ‘investeren’ in artiesten zodat die laatsten een plaat kunnen opnemen. Geen succes evenwel, want eerder dit jaar werd Sellaband failliet verklaard.

Toch gaat Public Enemy door op de ingeslagen weg. Momenteel heeft de band al een goeie 55.000 dollar bijeengeschraapt. Nog 20.000 te gaan dus en die nieuwe Public Enemy komt er. Hopelijk.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + negen =