Botanique verwelkomt indie uit Iran

Al eens gehoord van Take It Easy Hospital? Het is de naam van het groepje van de hoofdrolspelers uit de Iraanse rockumentary No One Knows About Persian Cats. Een volwaardige plaat hebben ze nog niet maar ze trekken binnenkort wel de hort op en doen op 8 juni de Botanique in Brussel aan.

Ze zijn wel degelijk alive and kicking, Ashkan en Negar, samen Take It Easy Hospital. In de film No One Knows About Persian Cats zagen we hen dwalen door de Iraanse underground, op zoek naar gelijkgestemde zielen én de nodige papieren om te vluchten naar Europa.

Op het einde van de film oogde de toekomst erg onzeker maar ondertussen lijken de dromen van het tweetal waarheid te worden.

Vanuit Londen sleutelen Ashkan en Negar verder aan hun naïeve, escapistische indiepop en her en der genieten ze al enige naambekendheid. Met dank aan de speciale juryprijs die de documentaire van Bahman Ghobadi vorig jaar te beurt viel op het filmfestival van Cannes.

Je moet het ijzer smeden als het heet is en dus gooide Take It Easy Hospital kort na de release van de film de ep Human Jungle – in wezen een verzameling demo’s opgenomen in Iran – op het internet. Een volwaardig album is nog niet voor meteen maar het uit Teheran afkomstige duo speelt dit voorjaar wel een reeks concerten in Europa.

Begin juni trekt de groep door Frankrijk en tijdens die tour is er ook een uitstapje voorzien naar Brussel, alwaar de Botanique hen op 8 juni onderdak zal geven.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.myspace.com/takeiteasyhospital
http://www.myspace.com/takeiteasyhospital

recent

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in