Nieuw album voor ijverige Black Keys

“This is an album by The Black Keys. The name of this album is Brothers.” Het opschrift mag even eenvoudig als duidelijk zijn: er zit een nieuwe van The Black Keys aan te komen!

Veel moeite hebben Dan Auerbach en Patrick Carney zich niet getroost bij het zoeken naar een geschikte cover. Bovenstaand opschrift tegen een zwarte achtergrond, and that’s it. Of de inhoud ook zo rechttoe rechtaan is wordt nog even afwachten.

Waar Dan en Patrick de tijd gevonden hebben om een nieuw album in te blikken mag voor iedereen een raadsel zijn. Begin vorig jaar maakte Dan Auerbach zijn solodebuut met Keep It Hid. Onlangs nog verscheen het titelloze debuut van Blackroc, een nevenproject waar The Black Keys hun eerste voorzichtige stappen op hiphop-terrein waagden. En nu, nauwelijks een half jaar later zijn ze reeds toe aan hun zesde studioalbum. Bezige bijtjes, die Black Keys.

Brothers werd opgenomen in Alabama. De band producete het volledige album zelf, met uitzondering van het nummer Tighten Up. Voor dat nummer werd beroep gedaan op de diensten van Danger Mouse. 18 mei wordt het album op het publiek losgelaten.

De tracklist van Brothers ziet er als volgt uit:

 1. Everlasting Light
 2. Next Girl
 3. Tighten Up
 4. Howlin’ For You
 5. She’s Long Gone
 6. Black Mud
 7. The Only One
 8. Too Afraid To Love You
 9. Ten Cent Pistol
 10. Sinister Kid
 11. The Go Getter
 12. I’m Not The One
 13. Unknown Brother
 14. Never Gonna Give You Up
 15. These Days

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 11 =