Animal Collective tijdelijk op laag pitje

Na het recente succes van Merriweather Post Pavilion is Animal Collective toe aan een adempauze. Vooral het touren werd de band te veel, zo vertelde Panda Bear aan BBC 6 Music.

Het succes van Merriweather Post Pavilion eist zijn tol. Panda Bear, aka Noah Lennox, zet Animal Collective tijdelijk op een laag pitje. “Alle bandleden hebben nood aan een break na het razend drukke 2009”, aldus de zanger van de indierockband.

Op de vraag of dit het einde van Animal Collective zou kunnen betekenen antwoordde Panda Bear ontwijkend. Hij gaf toe in het verleden al vaker aan de toekomst van de band getwijfeld te hebben. Dit is niet meer dan een tijdelijke rustpauze, “but you never know”.

Zelf geeft de zanger aan zich momenteel vooral toe te leggen op zijn nieuwe solo-album. Dat album zou in september moeten verschijnen en luistert naar de naam Tomboy. Fans mogen zich aan iets totaal anders verwachten dan zijn vorige werk.

Het is overigens niet ondenkbaar dat de andere groepsleden zonder hem aan een nieuw Animal Collective album zullen werken. In het verleden werden daar duidelijke afspraken over gemaakt. Binnen de band moet voldoende ruimte zijn om aan individuele projecten te werken, aan de interne samenstelling van de band kan dus gesleuteld worden indien nodig.

Het achtste album van Animal Collective, Merriweather Post Pavilion, is tot op heden het meest succesvolle. Het stond erg hoog genoteerd in veel eindejaarslijstjes en werd hier en daar genoemd als beste album van 2009.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + 6 =