Verdien uw boterham als YouTube-artiest

Onder de noemer “Musicians Wanted” gaat YouTube op zoek naar bands. Elke onafhankelijke groep – zonder platenlabel dus – kan daaraan deelnemen. Maar eerst moet ze wel langs de YouTube-jury passeren.

“Whether you make hip-hop, folk, noise-rock, jazz or a genre of your invention, we are looking for all types of original music video content.” Dat staat te lezen op YouTube’s blog. Eens je vervolgens door de selectieprocedure gepasseerd bent en je video’s onder een aparte “independent music”-sectie geplaatst zijn, zou je geld kunnen verdienen door elke klik van een geïnteresseerde die je video wil zien. Ook als je video’s door andere sites of muziekblogs worden overgenomen, verdien je geld, en alsof dat nog niet geweldig genoeg is behoud je ook alle rechten op je muziek.

Of de grote platenlabels blij zullen zijn met dit nieuwe zusje aan de YouTubestamboom, valt te betwijfelen. YouTube ligt regelmatig overhoop met allerhande labels en “Musicians wanted” is in feite niets minder dan een provocatie aan die grote labels. Anderzijds zou “Musicians Wanted” ook een enorme visvijver voor diezelfde labels kunnen worden.

Allemaal nog niet helemaal duidelijk? Klik dan op deze link waar ene Jack en Nataly u bepaald enthousiast over hun nieuwe leven als “YouTube-artiest” vertellen. Zij hebben naar eigen zeggen hun job kunnen opgeven om voltijds muziek te gaan maken onder de vleugels van YouTube.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + veertien =