Warner Music doet nieuw overnamebod op EMI

Het gaat niet goed met EMI. Enkele dagen geleden kon u hier al lezen hoe de platenmaatschappij een rechtszaak verloor tegen Pink Floyd en nauwelijks één dag later kondigde rockband OK Go haar vertrek bij het label aan. Intussen zit EMI ook nog eens tot over haar oren in de schulden en komt die andere platenmaatschappij, Warner Music, met een zoveelste overnamebod op de proppen.

Nee, EMI heeft betere tijden gekend. The Beatles, The Beach Boys, Pink Floyd: allemaal namen die het label de afgelopen decennia grootgemaakt hebben. Ook in de jaren ’90 ging het EMI nog voor de wind met overnames van kleinere platenschappijen als Virgin Music en verschillende commerciële successen. Maar de troon ging aan het wankelen en EMI dreigt nu finaal het kransje van de vier grote labels – samen met Warner, Universal en Sony BMG – te moeten verlaten.

Warner Music heeft de voorbije tien jaar al wel vaker een bod op EMI uitgebracht, maar tot nog toe zonder succes. Misschien gaat EMI nu wel overstag, want het moet in de komende maanden 120 miljoen euro terugbetaald zien te krijgen aan schuldeiser Citigroup.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − vijf =