Angus en Julia Stone hebben nieuw album klaar

In hun blog op MySpace maken Angus en Julia Stone bekend dat er binnenkort een nieuw album van hen uitkomt. Vanaf maart kunnen we hun tweede album Down The Way in huis halen. In april bracht broer Angus als Lady Of The Sunshine nog het soloalbum Smoking Gun uit. Die solouitstap bleek echter maar van korte duur te zijn.

De Australische Angus & Julia Stone brengen binnenkort hun tweede album uit. De zingende broer en zus verkasten van Australië naar de UK. Vanuit de UK reisden ze daarna de hele wereld rond als support van onder andere Donovan Frankenreiter en Martha Wainwright. Tussendoor vonden ze toch nog de tijd om nieuwe nummers te schrijven – in stormy corners of backstage rooms and rusty windows of old hotels in sleepy towns – dixit Julia Stone.

Ook de opnames van het nieuwe album Down The Way, vonden plaats op de meest bizarre plekken. In het slaperige Engelse dorpje Golant nam het duo op in een oude molen die enkel bij hoogtij te bereiken was per boot. Ook in de bruisende steden New York en Los Angeles werden nieuwe nummers opgenomen zoals “Hush”, “I’m Not Yours” en “Draw Your Swords”. “Big Jet Plane” bracht hen dan weer thuis in het Australische Coolangatta.

Om te horen of de verschillende locaties ook een invloed hebben gehad op het geluid van het nieuwe album, is het nog wachten tot maart, dan ligt Down The Way in de winkelrekken. Nu kan je op hun MySpace al genieten “And The Boys” en “Black Crow”. Als je hen live aan het werk wil zien, moet je op zondag 11 april afzakken naar het Motel Mozaïque festival in Rotterdam.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vier =