Lhasa de Sela overleden na een lang ziekbed

Het zijn niet de berichten waar je een nieuw jaar mee wenst in te gaan. Na Vic Chesnutt en Rowland S. Howard is de muziekwereld nu weer een artiest armer. De Canadese Lhasa de Sela is 1 januari na een gevecht van 21 maanden tegen borstkanker toch overleden aan de ziekte.

Afgelopen jaar moest de vrouw die ons verraste met haar debuutplaat La Llorana in 1997 al haar internationale tournee afbreken omdat de ziekte haar tol eiste. Lhasa de Sela, of Lhasa zoals ze bekend was, groeide op als dochter van een Mexicaanse vader en een Amerikaanse moeder in een oude omgebouwde schoolbus reizend door het Amerikaanse continent. Die eeuwig durende zoektocht hoorde je ook terug in haar muziek die invloeden als folk, Frans chanson, gitano en country bevatten. Na een kortstondig avontuur bij het circus van haar drie zussen in Frankrijk werd ook opvolger The Living Road over de hele wereld gesmaakt. In 2003 werd ze door de Tindersticks gevraagd om mee te zingen op “Sometimes It Hurts” en ook op het soloalbum van Stuart Staples leende ze haar vocalen uit.

Volgens het persbericht dat haar management de wereld instuurde naar aanleiding van haar overlijden bleef ze tot het eind “continuing to touch the lives of those around her with her characteristic grace, beauty and humor”. Ook vond ze nog de kracht om haar derde album LHASA af te maken in 2009. Het opnemen van een album met nummers van de Chilenen Victor Jarra en Violetta Parra, haar laatste project, is helaas nooit meer van de grond gekomen.

Hoe beter afscheid te nemen van een grootse zangeres dan met dit nummer; “Sometimes It Hurts”:

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × drie =