Graham Coxon componeert soundtrack voor een thriller

Terwijl (ex-)bandgenoot Damon Albarn een bezig bij blijft, zit ook Blur’s Graham Coxon niet echt stil. Hij schreef namelijk tussen het vele touren door de soundtrack voor een nog uit te komen Britse thriller.

Het was een bewogen jaar voor Graham Coxon. 2009 begon met het produceren, touren en het babysitten op Pete –- haal ik het einde van het jaar — Doherty. Daarna bracht hij The Spinning Top uit, ging hij weer de baan op met Blur om vervolgens ook zijn eigen werk op beperkte schaal aan het volk te tonen. Tussendoor vond de gitarist nog tijd om een soundtrack te schrijven voor een film waar hij de titel niet van wilde prijsgeven in een interview met de NME. Maar waarover hij wel kwijt wilde dat het een 45 minuten durende score is die een Pink Floyd bite zal hebben. De nummers zijn onder andere bewerkte oude kinderliedjes en folksongs. De ‘freaky thriller’ zelf zal binnen afzienbare tijd in de Britse zalen te zien zijn.

Wie zegt dat het leven na Uw 40ste rustig wordt, voor de Blur-leden alvast niet.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × drie =