Fever Ray brengt een live album uit

The Knife’s Karin Dreijer Anderson passeerde dit jaar een aantal keren ons land met haar solo-project Fever Ray. Zo ook in het Zweedse Luleå en laat daar nu haar liveplaat Live In Luleå opgenomen zijn.

Een ietwat bizarre ervaring is het veelgehoord commentaar van mensen die haar afgelopen jaar op Polsslag of Pukkelpop aan het werk zagen, maar steevast komt daar ook het woord steengoed achteraan. Zonder broer Olof gedijt de dame ook goed zo blijkt en dat moet de platenmaatschappij ook gedacht hebben. Sinds gisteren kan namelijk de live cd Live In Luleå gedownload worden die vorige maand al gratis bij The Guardian op zaterdag zat. Al bevat deze plaat extra’s zoals covers van Nick Cave’s “Stranger Than Kindness” en Vashti Bunyans “Here Before”. De visuele ervaring dient U er wel zelf bij te verzinnen.

De tracklist van Live in Luleå :

 1. If I Had A Heart
 2. Triangle Walks
 3. Concrete Walls
 4. Seven
 5. I’m Not Done
 6. Now’s The Only Time I Know
 7. Keep The Streets Empty For Me
 8. Dry and Dusty
 9. Stranger Than Kindness
 10. When I Grow Up
 11. Here Before
 12. Coconut

Overigens is deze week haar nieuwste single “Keep The Streets Empty For Me” uitgekomen met ook daarbij een inmiddels typerende Fever Ray clip [hier te bekijken].

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 4 =