BRMC op Les Nuits met nieuwe plaat

{image}De zwartzakken die we kennen als de fans van Black Rebel Motorcycle Club kunnen, geheel tegen hun gewoonte in, beginnen uitkijken naar de lente. Op acht maart verschijnt het vijfde studioalbum van het Californische trio.

Voor het eerst sinds het vertrek van drummer Nick Jago twee jaar geleden komt Black Rebel Motorcycle Club met nieuw werk aanzetten. Peter Hayes en Robert Levon Been nestelden zich samen met nieuwe drumster Leah Shapiro in The Basement Studio in Philadelphia, waar de band eerder al Howl opnam.

De nieuwe plaat, die op 8 maart in de winkel ligt, luistert naar de intrigerende titel Beat The Devil’s Tattoo. Hoe dat werkstuk klinkt, is nog niet bekend, maar afgaand op de albumtitel, kan vermoed worden dat het eerder in het verlengde van Baby 81 dan het meer intimistische Howl zal liggen.

Het album verschijnt op Abstract Dragon, het eigen label van de band, waarop recent ook Live uitgebracht werd, een dubbel-dvd/cd die de neerslag vormt van de tournee doorheen Europa eind 2007.

Tegelijk met de aankondiging van de releasedatum heeft BRMC een karrenvracht tourdata bekend gemaakt. Zo staat de band ondermeer op Les Nuits Botanique, op vrijdag 14 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − twee =