Head First in maart voor Goldfrapp

Goldfrapp komt in 2010 met een nieuw en vijfde album. Het laatste wapenfeit van het elektronische duo uit Groot-Brittannië zal Head First heten en op 22 maart in de rekken liggen, twee jaar na voorganger Seventh Tree. Geen paniek: in tegenstelling tot deze voorganger zal Head First wél toelaten om een dansje te placeren.

Psycho-folk plaat Seventh Tree mag dan misschien nog niet zo heel ver in het geheugen zitten, het dansbare kantje van Goldfrapp zit dat wel, want de laatste danspassen van Supernature dateren al van 2005. Met de release van hun vijfde album komt wederom het popgezicht van het bizarre duo in beeld, omgeven door optimisme, romantiek, euforie en fantasie. Head First is volledig geproduced door Alison Goldfrapp en Will Gregory zelf, opgenomen in Bath en Londen dit jaar en verkrijgbaar via Mute.

Eerste single “Rocket” wordt al op 8 maart gereleased, en begint met – hoe raadt u het – een racketgeluid effectje en zou voor het overige heel erg carefree klinken. “The song’s fun in a way Seventh Tree wasn’t fun, and it’s jaunty in a way Supernature wasn’t. “Rocket” is the most relaxed and confident Goldfrapp have sounded in years but, as has already been established, you can have a little dance to it too. It’s an an all-round win/win crowdpleasing thumbs-aloft 100% take-no-prisoners officially-certified copper-bottomed happy-days-are-here-again belter. It sounds a bit like Van Halen vs Laura Branigan,” aldus Goldfrapp en Gregory. Wie het fijne van deze op zijn minst bizarre omschrijving wil weten, zal dat vanaf 22 maart kunnen uitvissen.

Wie niet kan wachten, kan zich in de tussentijd al wenden tot Nowhere Boy, de indie film over het jonge leven van John Lennon, die op 29 oktober in première ging op het London Film Festival en waarvoor Goldfrapp de muziek mocht afleveren.

{image}Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × drie =