Vijfde plaat voor Buscemi op 13 november

Drie jaar na het in 2006 verschenen album Retro Nuevo, komt Buscemi met een opvolger voor deze pottenbreker. Het vijfde studioalbum alweer van het pseudoniem van Dirk Swartenbroekx zal In Situ heten en in de rekken liggen op 13 november, samen met een speciale en gelijknamige Chileense wijn-editie. Eerste single Dypso Calypso, met de stem van Lady Cath, is nu al online verkrijgbaar via iTunes.

Het was lang wachten op nieuw Buscemi-werk, maar om een opvolger voor schot-in-de-roos Retro Nuevo te maken, kan je best niet over één dag ijs gaan. Buscemi blijft op zijn nieuwe plaat vasthouden aan vaste waarden, met de typische eigen sound, een waaier aan muziekgenres, gaande van Nu Bossa, House Music, Nu Lounge en Brazilian Grooves tot Afrobeat, Drum ’n Bass, Ska en Balkanbeats en een schare aan zoetgevooisde jazzy vrouwenstemmen.

Verwacht u aan Lady Cath, het alias van de Vlaamse zangeres en actrice Cathérine Kools, op eerste single Dypso Calypso, aan de legendarische Frans-Belgische Viktor Lazlo op Couleurs en aan een Portugese MC voor het opzwepende Trepa! Trepa!, wat evenveel wil zeggen als Flip Kowliers welgemeende indertijd, zij het in een iets zwoeler jasje. Verder ook oude bekenden Lena Kovak, Viviani Godoy en Joy Adegoke op respectievelijk Gusta Mi Magla Padnala, Sigo Meu Caminho en LOVE. Mooi, mooi.

”Nieuwe plaat, nieuwe richting,” moet Swartenbroekx gedacht hebben. Deze bewandelt immers een heel nieuw pad door samen met het album ook een eigen en gelijknamige Chileense wijn-editie te lanceren. De wijn is zowel in rood als wit beschikbaar, met een smaakpallet met overheersend rijpe rode bessen-aroma’s en pikante aardnoten.

In Situ, ter plaatse in het Portugees, is vanaf 13 november te koop via EMI Music. Wie niet kan wachten, kan al een voorsmaakje vinden op iTunes met de eerste tipsy single Dypso Calypso. Wie hiermee nog niet aan zijn trekken komt, kan altijd YouTube eens checken voor de nieuwe JBC-spot met Naomi Campbell, gesoundtrackt door Buscemi met Joy Adegoke op zang, gebaseerd op Grace Jones’ Strange (I’ve Seen That Face Before)’. Reden te meer om te geloven dat Buscemi allesbehalve ter plaatse blijft trappelen.

Tracklist In Situ

 1. Gusta Mi Magla Padnala (feat Lena Kovak)
 2. Sigo Meu Caminho (feat Viviani Godoy)
 3. Mando Eu
 4. Fetiche
 5. Dipso Calypso – original (feat Lady Cath)
 6. Couleurs (feat Viktor Lazlo)
 7. Dream Catcher
 8. L O V E (feat Joy Adegoke)
 9. Free 4 So Far (feat Joy Adegoke)
 10. Bal-A-Clavas
 11. In Situ
 12. Trepa! Trepa!

  {image}Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 1 =