Peter Gabriel brengt na 7 jaar een ‘nieuw’ album uit

Want we hoeven op deze schijf geen Gabriel staaltjes ala Genesis (1967–1975) of solowerk zoals “Biko”,”Sledgehammer” en “Solsbury Hill” te verwachten maar covers. Of zoals zijn partner in dit muziekproject, componist John Metcalfe zegt: “orchestrale herbewerkte songs van legendarische artiesten”.

Een voorschot op deze plaat werd deze zomer al genomen op het WOMAD festival in Wiltshire (GB) waar Gabriel met een vioolsectie Paul Simon’s “The Boy In The Bubble” vertolkte. En daarmee was het Scratch My Back project/album geboren. Zeven jaar na zijn laatste album Up dook hij nog eens de studio in met John Metcalfe en producer Bob Ezrin, plus een orkest — zonder wereldmuziekinstrumenten — en een handjevol andere bekende muzikanten. Het is namelijk een songswap album, Peter Gabriel speelt niet alleen nummers van andere artiesten, ook andere bekende namen in de muziekwereld zouden een songswap doen. Wie dat zijn is nog allemaal hush-hush, maar de vermoedelijke tracklisting van het Scratch My Back album is:

 1. Heroes (David Bowie)
 2. Street Spirit (Radiohead)
 3. The Book of Love (Magnetic Fields)
 4. Flume (Bon Iver)
 5. My Body Is a Cage (Arcade Fire)
 6. Listening Wind (Talking Heads)
 7. I Think It’s Going to Rain Today (Randy Newman)
 8. Après Moi (Regina Spektor of Eartha Kitt)
 9. Waterloo Sunset (The Kinks)
 10. The Boy In The Bubble (Paul Simon)
 11. The Power of the Heart (Lou Reed)
 12. Philadelphia (Neil Young)
 13. Mirrorball (Elbow) )

Het Scratch My Back album zal komende voorjaar in de winkel liggen. Of het dan een dubbelaar gaat worden — Peter Gabriel ‘covert’ legendarische nummers én fameuze muzikanten spelen herbewerkte Gabriel songs — of gewoon een soloalbum van de man zelf dat wordt in de komende maanden beslist.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes − 5 =