Poppunt wint Vlaamse Cultuurprijs voor Lokale Helden

De Vlaamse cultuurprijs gaat dit jaar naar Lokale Helden van Poppunt. Voor het project, dat een vrij podium op grote schaal wist te organiseren in Vlaanderen en Brussel, krijgt Poppunt zo 12.500 euro. De laureaat krijgt ook een bronzen beeldje van beeldhouder en schilder Philip Aguirre.

Het project Lokale Helden kon de jury overtuigen door een vrij podium uit te bouwen op veel locaties in Brussel en Vlaanderen. Het lukte hen om op 30 april op één dag 800 artiesten te laten optreden in 137 gemeenten. Er werden zo’n duizend opvoeringen gegeven door plaatselijke bands, muzikanten en dj’s in concertzalen en op marktpleinen, in jeugdhuizen en cafés. Zo’n 100 mensen werkten als muzikant, organisator of gewoon als vrijwilliger mee aan het evenement.

Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur die de prijs uitreikte, loofde Lokale Helden als “de ideale manier om lokaal poptalent te detecteren”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =