Alice na veertien jaar weer In Chains

Heeft de revivalkoorts ondertussen ook de grunge aangestoken? Een van de vaandeldragers uit Seattle heeft alvast een nieuwe plaat uit: Alice In Chains keert terug met Black Gives Way To Blue, hun eerste opnamefeit sinds maar liefst veertien jaar. Niemand minder dan Elton John kreeg een gastrol. You’ve got to hear it to believe it!

Het nieuwe album komt zeker niet uit de lucht vallen. De groep is immers al vier jaar weer samen, zij het in een nieuwe formatie met zanger William DuVall in plaats van de aan zijn verslavingen bezweken Layne Staley. De in 2002 overleden zanger is trouwens nooit ver weg op de nieuwe plaat. Het stemgeluid van DuVall sluit naadloos aan bij dat van Staley en het titelnummer – met gastvocalen van Elton John (!) – is een ode aan de oorspronkelijke frontman.

Black Gives Way To Blue werd opgenomen in Dave Grohl’s Studio 606 en geproduceerd door Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Stone Sour). Alice In Chains komt het nieuwe album op vrijdag 20 november voorstellen in de Antwerpse zaal Trix.

In aanloop naar de release van de nieuwe plaat liet Alice In Chains zich interviewen door James Hetfield en Lars Ulrich van Metallica. Het interview kan u beluisteren via de website van Studio Brussel: http://www.stubru.be/media/metallicainterviewtaliceinchains

Tracklist Black Gives Way To Blue

1. All Secrets Known
2. Check My Brain
3. Last Of My Kind
£
4. Your Decision
5. A Looking In View
6. When The Sun Rose Again
7. Acid Bubble
8. Lessons Learned
9. Take Her Out
10. Private Hell
11. Black Gives Way To Blue

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf − 1 =