The Fiery Furnaces komen terug

Met het album I’m Going Away weliswaar. Broer en zus Friedberger leken zowaar een kleine sabbatical ingelast te hebben na 5 en een half studioalbums in de laatste vijf jaar.

In juli moet de nieuwe plaat I’m Going Away in de ‘winkels’ liggen. De muziek kwam deze keer geheel voor Matt’s rekening, de nummers werden geschreven door zuslief Eleanor. Nu ja, op het titelnummer na dan, want dat is een herbewerking van een traditional. Broer Friedberger was ook de producer van dienst terwijl Sebadoh’s Jason Loewenstein de plaat afmixte en en passant ook de baslijnen voor zijn rekening nam.

Wat te verwachten bij dit 8e album. Zelf omschrijven ze het als volgt: “All rock music is a sort of dramatic music. And since the times are tough, it makes sense to have that “drama” be something more like a version of Taxi than something like a version of Titanic. We like Taxi better than Titanic anyway. So we hope that some of the songs on this record can be used as theme songs to folk's own personal versions of Taxi”.

Ondertussen zijn ze ook met andere projecten bezig, zoals “Democ-Rock” dat geïnspireerd is op kassabonnetjes, niet betaalde parkeerboetes en alle voorkomende notities die U maar bedenken kan die de toeschouwers op het podium gooiden tijdens hun tour voor de verkiezingen in Amerika. Later dit jaar komt er een Silent Record uit, omschreven als: “a non-record record, in book form, with notation and instructions” en laten we ook Stories From The Old Testament By The Fiery Furnaces niet vergeten. Weg uit de muziek scene zijn ze komende jaren alvast niet.

De tracklisting van I’m Going Away:

 1. I'm Going Away
 2. Drive to Dallas
 3. The End Is Near
 4. Charmaine Champagne
 5. Cut the Cake
 6. Even in the Rain
 7. Staring at the Steeple
 8. Ray Bouvier
 9. Keep Me in the Dark
 10. Lost At Sea
 11. Cups and Punches
 12. Take Me Round Again

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 9 =