Soloplaat voor Julian Casablancas

Strokes-zanger Julian Casablancas zal dit najaar een soloplaat uitbrengen, getiteld Phrazes for the Young. Kwestie van de fans nog even zoet te houden? De vierde Strokes-plaat laat immers al een tijdje op zich wachten, en er is nog steeds geen uitsluitsel of ie nog in 2009 zal verschijnen of niet.

Na het solowerk van gitarist Albert Hammond Jr. en zijprojecten van bassist Nicolai Fraiture (Nickel Eye) en drummer Fabrizio Moretti (Little Joy), waagt ook frontman Julian Casablancas z’n kans. Een preview van zijn plaat vergezeld van een leuk elektronisch muziekje (Casablancas’ nieuwe werk?) kan je bekijken op ’s mans persoonlijke website. “Drunkenness is cowardice. Sobriety is loneliness,” wordt ons meegedeeld tussen de snelle montage en special effects door.

Phrazes for the Young zal uitkomen op Casablancas’ eigen label Cult Records en Rough Trade. De plaat telt acht nummers en is opgenomen in thuishaven New York, Los Angeles en ergens in de staat Nebraska. De tracklist is nog niet bekend, behalve de namen ‘River of Brake Lights’, ‘Glass’ en ‘Ludlow St.’. Producer van het album is Jason Lader (van o.a. Elvis Costello), maar ook Mike Mogis van Bright Eyes stak een handje toe. Aan de release van Phrazes for the Young zal ook een solotour gekoppeld worden in de USA later dit jaar.

Na het laatste Strokes-album (First Impressions of Earth uit 2006) heeft Casablancas echter niet stilgezeten. Hij werkte samen met Santigold, Pharrell Williams en Danger Mouse. Ook de vijfde Stroke, gitarist Nick Valensi, heeft een soloproject gevonden. Hij houdt zich momenteel bezig met fotootjes schieten.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + zeven =