Terugblik op 10 jaar Turin Brakes

De Britten Olly Knights en Gale Paridjanian kwamen bovendrijven met de New Acoustic Movement en dobberen inmiddels zo een 10 jaar rond op de golven van de folkrock. Tijd dus om een Best Of … uit te geven, althans dat zijn toch de gedachten van de platenmaatschappij.

In 1999 brachten de jeugvrienden The Door EP op vinyl uit waarna ze opgemerkt werden door de grotere platenmaatschappijen die wel iets zagen in de ‘outsiders’ van de Britse muziekscene. Het eerste full album The Optimist LP werd meteen genomineerd voor de Mercury Prize en opvolger Ether Song was zo mogelijk nog een groter succes met op de voorgrond single “Pain Killer”, dat voor menigeen nog steeds garant staat als de perfecte soundtrack bij een rustige zomerse dag. Daarna werd het even stil rond Turin Brakes – het vele touren brak de heren op -, maar in 2005 doken ze weer op met JackInABox. De muziek op dit album was iets gevarieerder dan hun eerdere materiaal. Al was dit van korte duur want Knights en Paridjanian keerden vorig jaar weer terug naar hun kampvuur roots met Dark On Fire.

In september zal de compilatie Bottled At Source – The Best Of Turin Brakes uitkomen, een dubbelaar met daarop de hits maar ook niet eerder verschenen materiaal dat gekozen wordt door de fans via de site. Ondertussen zijn de heren ook alweer in de studio gesignaleerd voor een nieuwe plaat, dus het laatste hebben we nog niet gehoord van Turin Brakes. Tot die tijd maar een drankje, een tuinstoel/hangmat/fiets/handdoek – doorstrepen wat niet van toepassing is – en Ether Song bovenhalen …

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.turinbrakes.com
http://www.turinbrakes.com

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Turin Brakes :: JackInABox

Veel zin hadden ze er even niet meer in...

Turin Brakes :: Ether Song

Olly Knights en Gale Paridjanian van Turin Brakes trokken...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in