Geen New Order meer, wel Bad Lieutenant

Op 5 oktober verschijnt de eersteling van Bad Lieutenant. Dat is niet zomaar een nieuw groepje maar een zijproject van de New Orderleden Bernard Summer en Phil Cunningham. Toch wordt Never Cry Another Tear, zoals het debuut zal heten, geen doorslagje van de wettelijke erfgenaam van Joy Division. Logisch want anders zou het veel makkelijker (lees: lucratiever) zijn om gewoon een nieuw album van New Order op de mensheid los te laten.

”Er is een zekere contiuïteit tussen de muziek die ik in het verleden heb gemaakt maar deze keer is het erg verschillend”, zegt Bernard Summer over Bad Lieutenant. Met Stephen Morris (Joy Division en New Order) occasioneel aan de drums zal er volgens ons onvermijdelijk toch wat New Order doorschemeren in de nieuwe groep maar anderzijds is er ook een hoofdrol weggelegd voor iemand zonder verleden bij de voornoemde formatie uit Manchester. Het gaat om Jake Evans, een naar verluidt getalenteerde gitarist en zanger uit Macclesfield.

Verder doet ook Blur-bassist Alex James mee op enkele nummers van Never Cry Another Tear. Als we de promojongens mogen geloven, zal de hoofdmoot van de plaat bestaan uit gestroomlijnde gitaarmuziek uit de 21ste eeuw, ondersteund met wat toetsen en occasioneel een melodica. Binnen afzienbare tijd zal de tracklist wereldkundig worden gemaakt en er is ook sprake van een tournee. Op 21 september komt eerste single “Sink Or Swim” uit. Geduld is een schone deugd.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − veertien =