Laatste editie Les Ardentes in Parc Astrid + Starflam erbij

De komende editie van Les Ardentes wordt historisch. Met internationale sterren zoals Kendrick Lamar, Iggy Pop, Paul Weller, Coeur De Pirate, Hercules & Love Affair, The Hives en La Roux, zal de tiende editie ook de laatste zijn die zal plaatsvinden in de Luikse wijk Coronmeuse.

“We bereiden een mogelijke verhuis naar een nieuwe locatie al meer dan twee jaar voor”, kondigde Gaëtan Servais aan tijdens de persconferentie dinsdagmiddag in Reflektor, de nieuwe concertzaal in het centrum van Luik. “Sinds de eerste editie in 2006 is het festival gegroeid op alle gebieden. In minder dan tien jaar is het budget verviervoudigd van 1 miljoen naar 4 miljoen en zijn ook de bezoekersaantallen in stijgende lijn blijven gaan van 25.000 tot 76.000 muziekfanaten tijdens de jongste editie. We willen blijven investeren in de affiche, het comfort van de artiesten en dat van de festivalbezoekers. Om aan die vraag te voldoen, zijn we in gesprek met de lokale autoriteiten om een nieuw festivalterrein te vinden op het grondgebied van stad Luik. Idealiter gaat het om 2 keer 20 hectare, die ons in staat zou stellen om de podia aan de kant te plaatsen, en ook voldoende ruimte te voorzien voor camping en parking. Een nieuwe locatie vinden is niet makkelijk, maar we maken ons sterk dat we tegen het einde van 2015 onze nieuwe locatie voor de editie van 2016 kunnen aankondigen”, klinkt het.

Ook Fabrice Lambroye, eveneens organisator van het festival, komt ook aan het woord en kondigt trots de komst aan van de Luikse hiphoppers van Starflam. De groep ontstond in het begin van de jaren ’90 en scoorde hits met “Sous Pression” en “La Sonora”. Straflam speelt ten dans op donderdag 9 juli.

Les Ardentes vindt plaats van 9 t/m 12 juli met o.a. Kendrick Lamar, Coeur De Pirate, The Dø, dEUS, A$AP Rocky, Oscar & The Wolf, La Roux, De La Soul & Big Band, BRNS, Hercules And Love Affair, Temples, Tom McRae, Iggy Pop, Paul Weller, The Hives, Charlie Winston, The Charlatans, Forest Swords, D’Angelo, Fauve, Metronomy en Black Rebel Motorcycle Club. Info en tickets: www.lesardentes.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vijf =