Vampire Weekend valt in september

Komende september kunnen de fans van geheel intellectueel verantwoorde indiepop weer Vampire Weekend 'vieren'. Rond die tijd komt het New Yorkse viertal immers met de opvolger van hun vorig jaar verschenen titeloze debuutplaat. De songs zijn grosso modo bijeen geschreven maar de groep schaaft nog aan een nieuw geluid in een Brooklynse studio.

Niet dat we ons aan een drastische koerswijziging moeten verwachten. ”It's definitely going to be a recognizably Vampire Weekend sound, but there are going to be new sounds”, vertelde zanger Ezra Koenig aan Entertainment Weekly. “We're trying to challenge ourselves not to use the same bag of tricks that we used on the first album-different instruments, stuff like that.” Net als op de eersteling zorgt toetsenist Rostam Batmangli voor de productie.

Een albumtitel of tracklist is er nog niet maar het heeft er alle schijn van dat het nummer “White Sky” – al een tijdje op de setlist van liveshows – op de nieuwe plaat zal staan.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + zes =