Legendarische Nirvana-show op DVD

Het legendarische optreden dat Nirvana in 1992 ten beste gaf op het Engelse Reading Festival zal in november uitgebracht worden op DVD. De show was al meermaals het onderwerp van bootlegs maar krijgt dit najaar dus een officiële release. Zou ons Courtney in geldnood zitten? Niet ondenkbaar natuurlijk nu dochterlief Frances Bean volop in haar apejaren zit.

Maar laten we de kern van de zaak niet uit het oog verliezen. Behalve omwille van de muziek is het bewuste optreden legendarisch omdat Kurt Cobain op het podium verscheen met een dwangbuis en een rolstoel, een allusie op de toenmalige geruchten over zijn gezondheidsperikelen en een nakende split.

Uitgeverij Universal belooft een pak onuitgegeven materiaal en een superieuze geluidskwaliteit op Live At Reading. Kwestie van de bootlegbezitters over de streep te trekken waarschijnlijk.

Alvast een voorsmaakje. Op YouTube is er nog veel meer te vinden.

 

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + 15 =