Noel Gallagher gaat solo

Oasis-brein Noel Gallagher gaat dan toch een soloplaat uitbrengen. Wij houden hem niet tegen, maar er rest natuurlijk nog Our Kid. “Liam will fucking freak out”, vreest Noel, die op zijn beurt op z’n paard zit sinds Liam hem & kameraad Russell Brand een stel huisvrouwen noemde.

Noel heeft de laatste jaren een resem eigen songs opgestapeld, sinds Liam, bassist Andy Bell en gitarist Gem Archer zich steeds meer in het songschrijven zijn beginnen moeien. Dat er een solo album op komst zou zijn, heeft Noel nooit ontkend, en zijn recente solo performance in de Royal Albert Hall in Londen deed deze geruchten enkel aanwakkeren.

Het album zal nog uitkomen alvorens er nieuw Oasis-materiaal zal verschijnen, aldus Noel in een interview met Q Magazine. Niet dat het ons veel kan schelen, na het matige Dig Out Your Soul. Noel wil na het touren met Oasis het heft in eigen handen nemen, want de andere bandleden “are going to sit there and do nothing.” Toch hoopt Noel dat zij zich ondertussen ook zullen bezighouden met eigen soloprojecten. Al dat verschillende solomateriaal zou nog eens leerrijk kunnen zijn voor de fans: zo kunnen ze zien hoe elk bandlid bijdraagt tot het geheel. Benieuwd wie er na ‘Songbird’ nog zit te wachten op materiaal van Liam!

Noel noemt zijn eigen songs – “somewhat predictably” – stuk voor stuk briljant. Wie zou daar nog aan durven twijfelen! Sommige nummers gaan wel te ver terug in de tijd om nog met de huidige sound van Oasis geassocieerd te worden. Geen typische Oasis-songs dus, maar wel uitermate geschikt voor zijn nakende soloplaat, aldus Noel. Die zou niet ten koste gaan van Oasis, maar op nieuw werk van de band zullen we toch nog zeker vijf jaar moeten wachten.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − 12 =