Exclusief :: ‘Wavering Radiant’ van Isis voorbeluisterd

De kroonprinsen van de postmetal brengen op 5 mei de opvolger voor In The Absence Of Truth uit. Goddeau mocht al een eerste keer luisteren. Ditmaal lijkt de dood en het leven erna een rol te spelen, althans als we de titels mogen geloven want Aaron Turners gutterale keelklanken blijven ook na vijf albums onverstaanbaar zonder bijhorende teksten.

  1. “Hall Of The Dead” :: laat op een kleine tempowisseling binnen het nummer vooral meer van de beproefde methode horen. Een stevige ritmesectie en scheurende gitaren waarboven Turner afwisselend brult en zingt met andere woorden.
  2. “Ghost Key” :: laat een verrassend lichtvoetige gitaar horen, denk aan Panopticon light-geluiden en wisselt deze af met hondsbrutale uitvallen. Isis koppelt zijn vertrouwde geluid aan een acid-toets die naar meer smaakt.
  3. “Hand Of The Host” :: grijpt opnieuw terug naar het beproefde recept van afwisselend hard en zacht zonder voorspelbaar te worden. De pletwals van weleer pruttelt nog steeds vervaarlijk.
  4. “Wavering Radiant” :: een welgekomen instrumentaal keyboard intermezzo.
  5. "Stone To Wake A Serpent” :: laat horen dat de ritmesectie en gitaren meer kunnen dan louter inbeuken op de luisteraar. Net als bij “Ghost Key” wordt vooral in de zachtere stukken afgeweken van het platgetreden pad, zonder meteen het verleden te ontkennen.
  6. “20 minutes / 40 years” :: zonder meer de meest slepende track van de plaat. De flarden keyboard zorgen voor een leuke toets (pun not intended) een eerder klassieke track. Naar alle waarschijnlijkheid een publieksfavoriet in wording, niet in het minst door Turners wanhopige schreeuw.
  7. Treshold Of” :: maakt er geen woorden aan vuil. Of om het met Jerommeke te zeggen: “kort van stof en kort van benen”; al duurt het nummer dan een kloeke tien minuten. Isis op zijn best en dus hondbrutaalst. Dondergod Thor had het niet beter kunnen brengen.

Op Wavering Radiant zijn er geen grote verrassingen of stijlbreuken te verwachten. Net als op zijn vorige albums verfijnt Isis de sludge en postmetal waarmee hij groot geworden is waardoor hij geen fans voor het hoofd stoot maar net zo min stagneert.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier + tien =