Het einde van Hydra Head records

Vandaag kondigde Aaron Turner aan dat de beslissing gevallen is om het Hydra Head label ten grave te dragen. Turner is naast labelbaas van Hydra Head ook actief (geweest) in bands als Old Man Gloom, Mammifer en natuurlijk ISIS.

In een uitgebreid blogstuk haalt hij de algemene malaise in de muziekindustrie, persoonlijke problemen en de oplopende schulden van de onderneming aan als belangrijkste factoren om tot deze beslissing te komen. Het label wil alle geplande releases tot december nog uitbrengen. Daarna zal Hydra Head nog een tijd actief blijven om de stocks te verkopen en zo te proberen om openstaande schulden te betalen.

Hydra Head werd in 1995 opgericht en bracht in die tijd verschillende spraakmakende acts onder de aandacht van de (metal)muziekliefhebbers. Bands die er een thuis vonden in de loop der jaren waren onder meer Cave In, Jesu, Knut, Torche of Pelican. Het label werkte meestal samen met artiesten die buiten de lijntjes durfden kleuren en op zoek gingen naar een eigen sound, vaak wel geworteld in metal, hardcore of psychedelica. Volgens hun eigen catchphrase brachten ze vooral “thinking man’s metal” uit

Hydra Head bouwde ook een reputatie op als het op vormgeving van de releases op aan kwam. Vooral hun vinyl-uitgaves werden steeds uitgebracht in prachtig afgewerkte hoezen. Het feit dat Aaron Turner zelf ook heel wat design-werk deed zal hier wel mee te maken hebben. Als je de webstore van het label in de gaten houdt kan je de komende maanden misschien wel enkele van die platen voor een zacht prijsje op de kop tikken tijdens de stopzettingsuitverkoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 14 =