Muzikale avonturen op Kraak Festival

Wie zijn of haar honger naar nieuwe groepen en dito geluiden niet kan stillen via tijdschrifen, internetradio, myspace en goddeau moet zaterdag 7 maart maar eens naar de Recyclart in Brussel afzakken. Daar is het Kraak Festival dan aan zijn elfde editie toe. Ideaal voor early adopters die graag naar hartelust onbekende groepen maken of kraken.

Het Kraak Festival, georganiseerd door het gelijknamige label, is een vaste waarde op de kalender van de avontuurlijke muziekfreak. Er komen niet alleen jonge groepen aan bod maar ook legendarische pioniers die in de vergetelheid raakten of daar altijd gewoond hebben. Op het menu: progrock, freejazz, technopsych, noisepunk, droneimprovisatie en andere bizarradelia. Kwestie van u te immuniseren tegen de hele lading radiohits en liftmuzak die u tot de volgende editie zult moeten doorstaan.

Behalve de veertien optredens, gespreid over tien uur, worden er ook enkele muziekdocumentaires vertoond en is er een platenbeurs. Het Kraak Festival gaat door in wat pendelaars kennen als het station Kapellekerk – nachtraven kennen het als de Recyclart – en het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed Faro dat vlakbij ligt. Deuren open van 14 tot 24 uur. Tickets kosten 15 euro.

De artiesten: Henry Flynt, Alan Silva & Burton Greene, Valerio Cosi, Wavves, Kurt Vile, Ice Bird Spiral, Ken Butler, Geoff Leigh, Headwar, El-G, Köhn, Vomir, Fabulous Diamonds, Ame Son.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 4 =