What’s Bat For Lashes to do na een geprezen eerste album?

De Britse Natasha Khan, zoals Bat For Lashes in het gewone leven heet, trok zich terug in de wereld van dromen en nostalgie en verschijnt in april opnieuw aan de horizon met de opvolger in de vorm van het donkerdere 2e album Two Suns.

In 2006 kwam haar debuutplaat Fur And Gold uit, het daaropvolgende jaar werd ze voor een Mercury Prize genomineerd, kreeg ze een pak awards en in 2008 mocht ze het voorprogramma van Radiohead doen. Daarna pakte Khan haar oude stiel als visueel artiest en designer op en ontwierp ze onder andere haar eigen website.

Bij Two Suns gaan beide hand in hand want niet alleen is er de nieuwe plaat die ze zelf als “meer diepgaand, donker en met meer beats” omschrijft. Maar kunt U via haar site ook een preview krijgen van de korte zelf gemaakte documentaire Joshua & The Bat, met daarin de eerste single “Daniel” die opgenomen is in het Joshua Tree – wel bekend van een niet nader te noemen Ierse band – National Park.

Dat is nog niet alles want er zou ook sprake zijn van een hele expositie in april waar U de hele ‘experience’ kunt ondergaan. Compleet met hoofdtelefoons, artwork gemaakt door Khan en haar videos/films die te zien zullen zijn, we vrezen alleen wel dat U daarvoor naar Groot-Brittannië zult moeten afreizen.

Wie zei dat de nieuwe generatie muzikanten niet veelzijdig zijn?

De tracklist van Two Suns :

 1. Glass
 2. Sleep Alone
 3. Moon and Moon
 4. Daniel
 5. Peace Of Mind
 6. Siren Song
 7. Pearl’s Dream
 8. Good Love
 9. Two Planets
 10. Travelling Woman
 11. The Big Sleep

Bat For Lashes staat 15 mei in de Botanique in Brussel en haar album zal 6 april verschijnen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × twee =