The Whitest Boy Alive heeft zijn regels

Erlend Øye, de bebrilde helft van Kings of Convenience, breit een vervolg aan zijn zijproject The Whitest Boy Alive. De in Berlijn gebaseerde groep stuurt op 3 maart nieuwe plaat Rules de wereld in. Dat betekent echter niet dat de Kings of Convenience op nonactief blijven want ook onder die naam mogen we in 2009 nieuw werk van Øye verwachten.

Voor de opnames van Rules trokken Øye en zijn Berlijnse makkers naar een studio aan een heet Mexicaans strand. De elf nieuwe nummers, die stuk voor stuk een of andere regel bezingen – vandaar de albumtitel, ontstonden tijdens soundchecks en jamsessies terwijl de band op tournee was voor de promotie van debuutplaat Dreams. Alle songs zijn in één take opgenomen zonder overdubs of speciale effecten.

Behalve voor zijn subtiele droompop met The Whitest Boy Alive is Erland Øye natuurlijk vooral bekend als zanger van het Noorse folkpopduo Kings of Convenience. De samenwerking met Eirik Glambek Bøe lag een tijdje stil maar ondertussen zit er ook van KoC nieuw werk aan te komen. Wertitel voor het eerste wapenfeit sinds Riot on an empty Street uit 2004 is Quiet IS the new Loud, verwijzend naar hun doorbraakplaat Quiet is the new Loud. Een releasedatum is er nog niet maar de opnames zijn aan de gang en dat zowel in thuisstad Bergen als in Italië.

Tracklist Rules:
1. Keep A Secret
2. Intentions
3. Courage
4. Timebomb
5. Rollercoaster Ride
6. High On The Heels
7. 1517
8. Gravity
9. Promise Less Or Do More
10. Dead End
11. Island

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + 12 =