Tom Helsen :: Five-Oh

Tom Helsen die een samenwerking aangaat met producer en blonde god Regi. Eerlijk? We zagen het liever niet gebeuren. Het resultaat "Night And Day" is net zoals elk nummer van Regi op de één of andere manier — voor ons blijft het een raadsel — een succes geworden. Gelukkig is Helsen met zijn nieuwste plaat Five-Oh weer thuisgekomen.

Five-Oh is ondertussen Helsens vijfde album en is er één om u of misschien toepasselijker oh tegen te zeggen. Met tien voortreffelijke nummers slaagt Helsen erin het zomergevoel nog even voor u vast te pinnen. Nauwelijks vier dagen had de zanger nodig om het album op te nemen. Hét bewijs dat er niet altijd te lang moet worden stilgestaan bij de dingen en dat een motto als go with the flow zijn nut kan hebben. Dat het allemaal van een leien dakje liep, is niet alleen Helsens verdienste, maar is mede te danken aan producer David Poltrock die ook Helsens album Hilite Hotel zijn naam waardig hielp maken.

Five-Oh opent met het krachtige rocknummer "Shades" om daarna de slag thuis te halen met "Bring It Home". Bij "Sophisticated Love" krijgt Helsen Marie Daulne van Zap Mama aan zijn zijde. Samen met de warme pianoklanken brengt haar dromerige stem ieders ziel in vervoering. "Numbers And Figures" is er eentje om de vingers van af te likken en is zo opmonterend dat het zelfs de meest neerslachtige ziel aanzet om de tabletten prozac vrolijk in de vuilnisbak te kieperen. Ook "Angelina Jolie" is van dat kaliber en klinkt even goed als de dame eruit ziet. En dat moet — zeker bij de mannelijke species — nieuwsgierigheid opwekken. "Part Of You" bouwt zich langzaam op en laat je met een summum van ravissante gitaarlijnen en uitmuntend pianowerk woordeloos achter. "Sober" en "Up To You" zijn zowat de enige dalen op een album vol pieken.

Als we Helsen iets kunnen verwijten dan is het misschien wel dat zijn nummers af en toe te glad klinken en soms weinig onvoorspelbaar zijn. Maar eigenlijk is dat hetzelfde als Pablo Picasso verwijten dat hij te abstract schilderde. Het handelsmerk van Helsen is namelijk een soort muziek dat ongelooflijk vlot in de oren klinkt en uitmunt in sierlijke eenvoud. Datgene neerhalen waarvoor hij geprezen wordt, heeft bijgevolg weinig zin.

Dat Helsen ook zelf behoorlijk tevreden is met zijn nieuwe plaat, laat hij zich zonder problemen ontvallen. Hij noemt het zelfs één van de mooiste albums die hij al gemaakt heeft. En hiermee zou hij wel eens gelijk kunnen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + 5 =