WERCHTER 2007: Bloc Party :: vrijdag 29 juni, Main Stage

Het lijkt Bloc Party ditmaal niet mee te zitten. De AB in no time uitverkopen is één ding, maar een set bij regenachtig daglicht in volle etenstijd tussen de Kaiser Chiefs en Queens Of The Stone Age lijken niet de meest ideale omstandigheden voor hun muziek. Zelfs een doorgewinterde fan vreest dan voor een eervolle afgang. Maar niets blijkt minder waar.

Frontman Kele Okereke en de zijnen klinken niet alleen op hun tweede album als een volwassen band, ook op het podium zijn ze hun schuchterheid kwijt. Opener "Song For Clay (Disappear Here)" komt wat aarzelend op gang, maar het enthousiasme van het doorweekte publiek doet ook de laatste twijfels bij de band verdwijnen. Ze razen door een puntgave set, waarvan zelfs de nieuwe albumtracks euforisch worden meegezongen. "I Still Remember" en "The Prayer worden zowaar onthaald als oude bekenden.

Het uitgesponnen auditieve orgasme "So Here We Are" (aangekondigd als ’a song designed to play in fields, so use it accordingly’) zorgt zelfs voor pure magie: tijdens het magistrale instrumentale tussenstuk komt de zon erdoor, waarop het publiek nog enthousiaster meeklapt. Okereke glimlacht breed, zet "Like Eating Glass" in en duikt — het laatste restje bedeesdheid met de regen verdwenen — zelfs de frontstage in.

"She’s Hearing Voices" en een ziedend "Helicopter" maken de triomftocht compleet. Dit grootse concert bevestigde nog maar eens dat Bloc Party als enige van de vele jonge beloftevolle groepjes die op Werchter aantraden het artistieke en commerciële succes van Radiohead in zich draagt. Wat ons betreft, mogen ze dat dit jaar nog een keer of vijf komen bewijzen. Er moet toch nog een plekje op een Pukkelpoppodium te vinden zijn, Chokri.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes + negentien =