Distillers werpen handdoek in de ring

Na een kleine tien jaar en drie albums zetten The Distillers er een punt achter. Punkrock diva Brody Dalle, ongeveer het evenbeeld van Courtney Love, meldt op hun website dat ze bezig is met een nieuw project: Spinnerette.

Een grote verrassing is de split niet. Laatste wapenfeit, Coral Fang, dateert al van in 2003. Nu zijn er wel meer bands die intensief gaan touren en daardoor wat achterop raken met hun releases, maar The Distillers begon langzaam maar zeker leeg te lopen. Bassist Ryan Sinn verliet de groep voor Angels and Airwaves, het zogenaamde brave, volwassen groepje van Tom Delonge, ex-Blink 182. Ook drummer Andy Granelli vond het tijd om te vertrekken en werk te maken van zijprojectje My Darker Love. Beide vullen het lijstje quiters mooi aan, want de band heeft in het verleden vaak problemen gehad om de groepsleden samen te houden. Niet verwonderlijk voor een groep die naar eigen zeggen inspiratie haalde uit hun wederzijdse haat. Cheers.

Over Spinnerette is momenteel amper iets geweten. De line up bestaat uit gitarist Tony Bradley die mee met Dalle de overstap van The Distillers maakt. Verder maken Todd ‘Wizard A’ Rundgren en Jon T Bonerham deel uit van de bezetting. Hun Myspace verraadt amper iets over wat we kunnen verwachten. Er zijn nog geen sneak previews te horen, maar volgens Dalles blog zou dit niet lang meer mogen duren. Inspiratie voor hun nieuwe sound hebben ze naar eigen zeggen opgedaan bij My Bloody Valentine en Black Flag. Benieuwd hoe ze dat zullen rijmen.

http://www.spinnerettemusic.com
http://www.spinnerettemusic.com

recent

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

verwant

The Distillers :: ”Als wij een R&B-plaat maken, wordt dat het punkste dat er is”

"Lang geleden dat we nog eens wat anders dan...

The Distillers :: Coral Fang

Om eerlijk te zijn: wij worden héél wantrouwig als...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in