Eindejaarslijstje 2005 van Chris Lemmens

  1. The Juan Maclean :: Less Than Human Deze man kreeg van zijn makkers van The DFA een sampler en computer cadeau en werd zo verplicht een plaat op te nemen. Het resultaat is een van de meest verfrissende dance èn rockalbums van de afgelopen jaren. Live ook zeer de moeite waard.
  2. Kraftwerk :: Minimum-Maximum De enige band die al meer dan 30 jaar conceptueel bezig is zonder zichzelf belachelijk te maken. Kraftwerk stond aan de bakermat van alle muziek die uit doosjes komt, en inspireerde onlangs zelfs Coldplay. Essentieel materiaal.
  3. Fischerspooner :: Odyssey Het duo Warren Fischer en Casey Spooner leverde met “Emerge” enkele jaren geleden een van de meest opzwepende electrotracks ooit af. Met Odyssey schuiven ze meer op richting 80’ies pop en 70’ies rock. Zelden klonk electropop zo origineel en verfrissend.
  4. The Chemical Brothers :: Push The Button Al zijn hun laatste albums een tikkeltje minder baanbrekend dan hun vroegere werk; Ed & Tom weten nog steeds hoe het moet. Nummers als “Galvanize”, “Close Your Eyes” (Met de Magic Numbers) en “Shake, Break, Bounce” bewijzen overigens dat het duo nog steeds enkele mijlen voor ligt op de concurrentie.
  5. Jackson And His Computerband :: Smash Jackson Fourgeaud is een van de jongste aanwinsten van het voortdurend grensoverschrijdende warp-label. Op zijn debuut bricoleert deze Parisien met allerhande stijlen zonder er een potje van te maken. Ricardo Villalobos, Erol Alkan en 2Many DJ’s zijn al fan, nu u nog.
  6. Richie Hawtin :: DE9/Transitions Maximaal minimalisme van de grootmeester zelf. Hawtin tast de grenzen van het DJ’en op geheel eigen digitale en revolutionaire wijze af.
  7. AFX :: Hangable Auto Bulb Opper-drill ‘n’ space-tronica wizzard Aphex Twin verzamelde de twee meest gegeerde EP’s uit de warp back catalogue (en dat wil al wat zeggen) op een schijfje. Verplichte kost.
  8. Roisin Murphy :: Ruby Blue Deze diva maakte met Moloko al enkele zeer gesmaakte albums. Voor haar solodebuut nam ze duiveltje-doet-al Matthew Herbert onder de arm en verbaasde zo vriend en vijand.
  9. Murcof :: Remembranza Klassiek en elektronica ontmoeten mekaar op onnavolgbare wijze. Een van de koelste en warmste platen van het jaar.
  10. Jamie Lidell :: Multiply Op zijn debuut verdronk dit buitenbeentje zijn stem nog in een bad van weirde elektronica. Met multiply achtte hij de tijd rijp om de wereld te tonen dat hij eigenlijk een bastaardzoon van Prince en Stevie Wonder is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − drie =