eindejaarslijstje 2002 van Matthieu Van Steenkiste

  1. Sigur Ros: () Magistrale muziek waarin de ondraaglijk lichte schoonheid van elfjes overgaat in het einde van de wereld en het duidelijk wordt dat de aardmannetjes hebben gewonnen. Wat blijft is een requiem voor de schoonheid.
  2. Neeka: Candy Comfort Met haar tweede worp levert Neeka een erg rijp album af dat er in slaagt naïeve charme te combineren met zelfzekere wereldwijsheid. Schoon!
  3. Eminem: The Eminem Show Eminem rapt op eenzame hoogte en is één van de meest relevante artiesten van zijn tijd: controversieel, recht voor de raap, onverbloemd de goegemeente de waarheid in het gezicht smijtend.
  4. Saybia: The Second you sleep Muziek als deze is eerlijk als een puberdagboek, maar dan voorzien van talent.
  5. PJDS: Light Sleeper De Smet is ongetwijfeld de meest eigenzinnige muzikant in Vlaanderen en in een wereld waarin dingen als Zornik sufgehypet worden, is dat alleen maar toe te juichen.
  6. Spinvis: Spinvis Eerlijke knutselpop die op charmant-kleinkunsterige wijze ons hart wist te stelen.
  7. The Music: The Music Ondanks alle steken die ze op dit debuut laten vallen, houden wij aan hun passage op Kiewit nog steeds een belofte voor de toekomst over.
  8. Beth Gibbons & Rustin Man: Out of Season Out of Season is van alle tijden, klinkt heerlijk als een oude krakende Edith Piafplaat en tegelijkertijd eigentijds als Portishead. Er is deze winter niets warmer om de kilte te bestrijden
  9. De Portables: Cherubijn E.P. Het viertal weet wat een hook is en hoe venijnig weerhaakjes kunnen blijven hangen. Popmuziek van hoogwaardige kwaliteit. En dat is zomaar in de winkels te vinden. Kan het leven mooier zijn?
  10. The Flaming Lips: Yoshimi battles the Pink Robots Samen met Mercury Rev zijn The Flaming Lips van het boeiendste dat er op dit moment uit de States komt. En zeker het eigenzinnigste.

En dan nog: A-Ha: Lifelines (Beste Jeugdzonde), Idlewild: The Remote Part (Aangenaamste Kennismaking), My Little Cheap Dictaphone: Music Drama (Sympathiekste Waal), Nine Inch Nails: And all that could have been (Beste Live-cd), Patti Smith: Land (Beste Verzamelaar), Midnight Oil: Capricornia (Indrukwekkendste Come-back & Spijtigste Split dus helaas ook). Mooie concerten gezien van Belle & Sebastian, Godspeed You! Black Emperor, Suede, Sigur Ròs, The Cure en Richard Ashcroft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 4 =