Hawksley Workman :: (Last Night We Were) The Delicious Wolves

Wie was de jonge Canadees die op Rock Werchter 2002 iedereen in de Pyramid Marquee met verstomming sloeg? Deze excentrieke jongeman was niemand minder dan Hawksley Workman: een uiterst getalenteerde singer-songwriter en indrukwekkende performer. In 2002 werd zijn recentste album (Last Night We Were) The Delicious Wolves ook in Europa uitgebracht.

Zoals elke ‘nieuwe’ naam in de muziekwereld, moest ook Hawksley Workman de ‘test der vergelijkingen’ ondergaan. De grote namen waarmee de Canadees wordt vergeleken mogen er echter best zijn: de stemkracht van Jeff Buckley en Freddie Mercury, het showgehalte van David Bowie en Prince en de humor van Frank Zappa. Corrigeer ons als we fout zitten, maar zijn dat niet de absolute rockgoden van onze tijd?

Met (Last Night We Were) The Delicious Wolves is Hawksley Workman trouwens goed op weg om zelf in dat rijtje rockgoden plaats te nemen. Het is een opmerkelijke plaat geworden met swingende rocknummers ("Striptease" en "Jealous of Your Cigarette"), adembenemende theatrale uitbarstingen ("Your Beauty Must Be Rubbing Off", "Dirty and True" en "Little tragedies") en romantische ballads ("What A Woman", "Old Dirty Orange").

Niet iedereen zal even enthousiast zijn over Hawksley Workman en zijn uniek stemgeluid. Maar als je een beetje van cabaret houdt met de nodige glitter en glamour dan kan dit wel iets voor jou zijn. Wij krijgen er in ieder geval niet genoeg van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × een =