Saybia :: The Second You Sleep

Ze haalden hun naam bij het cimbalenmerk Sabian. Zo simpel kan het soms zijn, en zo is ook hun muziek: vanuit Denemarken veroverden vijf Deense jonkies onze harten met mooie gitaarpop in de traditie van Travis en konsoorten. Wij vinden het fantastisch, nu u nog.

Het is een erg klassiek genre dat ze beoefenen, daar bij Saybia. Meer dan eerlijke liedjes met refreinen die dagen door je hoofd zullen blijven spelen, moet je niet verwachten. Maar het talent van Søren Huss en zijn kameraden is onmiskenbaar. Vrijwel elk van de elf nummers die hun debuut The Second You Sleep bevolken, haakt zich vast en laat je niet meer los.

Er is natuurlijk "The Day After Tomorrow": het nummer waarmee ze hier bekend werden en dat op Pukkelpop heel wat volk naar de clubtent wist te lokken. Maar er is ook "Fools Corner", "The Second You Sleep", "Joy" of "Empty Stars". Allemaal instant-catchy en haunting.

Kortom, Saybia is fantastisch. We hadden immers net zo goed vijf andere nummers kunnen opsommen in de vorige paragraaf. De hype rond de new acoustic movement is dan misschien gedaan, muziek als deze sterft niet. Hoogstens behoort ze even niet tot het hipste van de dag. Deze muziek is eerlijk als een puberdagboek, maar dan voorzien van talent. "We wilden wel covers spelen, maar op onze eerste repetitie schreven we meteen onze eerste song", zeggen de jongens. Het vertelt iets over hun ingesteldheid. Iets goeds. Het heeft iets ontwapenends dat Saybia zelf ook heeft. Nu het succes de jongens toelacht, is het enkel maar te hopen dat ze het kunnen behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 1 =