Vanmarsenille :: “Bremen13 (Liquidity)”

Twin Peaks meets Aphex Twin: zo omschrijft Stijn Vanmarsenille (Maya’s Moving Castle, Future Old People Are Wizards, Elefant) het solonummer “Bremen13 (Liquidity)” dat hij net releasete op YouTube. Het zinderende nummer zal te vinden zijn op een EP met muziek die hij de afgelopen vier jaar maakte voor dansvoorstellingen.

Muzikanten die over de grenzen van de kunsten heen werken: zo hebben we ze graag. Vanmarsenille is er eenn van. “Ik ben bij dans terechtgekomen via Maya’s Moving Castle, waar ik bij speelde. We werden gevraagd om de muziek te doen bij ‘When the wind blows, the birds fly low’ van Helder Seabra. Daarna ben ik eigenlijk blijven plakken aan Helder en schreef ik een tiental voorstellingen bijeen in België, Duitsland en Portugal: twee met Elias Devoldere (Nordmann, Hypochristmutreefuzz), een met de Berlijnse producer Inhalt Der Nacht, de rest solo”, legt de Gentenaar uit.

“Toen ik tijdens de eerste lockdown door mijn files ging, constateerde ik dat ik die toch te goed vond om gewoon te laten stinken op mijn laptop. Ik selecteerde er een 20-tal en liet ze horen aan Chris en Annalie van COK Bookings & Management die Future Old People Are Wizards mee ondersteunen. Zij waren mega enthousiast en vonden dat ik dat moest uitbrengen. Samen hebben we een cassetterelease op poten gezet. De EP is eigenlijk een teaser voor de LP waarvoor ik nog op zoek ben naar een uitgever”, legt Vanmarsenille uit.

“Bremen13 (Liquidity)” verwijst naar de plaats waar het nummer gemaakt werd. “Ik zie mij nog zitten achter de piano, midden in de nacht, in een verlaten dansstudio”, klinkt het. De track werd gemaakt tijdens de productie van ‘Hiatus’ in 2019. Daarvoor werkte Helder Seabra samen met het Duitse dansgezelschap Unusual Symptoms. Het haalde uiteindelijk de voorstelling niet, maar werd wel gebruikt in de voorstelling ‘Dawn’ van Seabra in Porto.

De EP van Vanmarsenille komt vrijdag uit op Bandcamp. Dat is niet toevallig de dag dat Bandcamp alle inkomsten integraal naar de muzikant doorsluist. Koop de EP digitaal of op cassette via deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + dertien =