Black midi :: John L

Black midi is terug. Nieuwe plaat Cavalcade wordt voorgeleid door de tien ton wegende single “John L”.

Vier seconden ver en de muren van je brein zijn al uitgebrand. De snaren van Geordie Greep verklanken pure waanzin, op een manier die doet denken aan de fusion-chaos op de jongste Flying Lotus-platen. Nog geen halve minuut later valt alles een eerste keer stil, waarna iemand een piano van de trap duwt. Jerskin Fendrix blijkt in het bezit van zowel een viool als moorddadige gedachten, de twijfel groeit om welke van die redenen de band hem heeft gerekruteerd. Greep, nuchter als een museumgids, zingt in Nick Cave-achtige bewoordingen over een menigte die zich tegen een cultleider keert. De song raast nog twee minuten verder. Het wordt er alleen maar erger op, en alleen maar beter.

De begeleidende clip, bedacht door choreograaf Nina McNeely, lijkt nog het meest op een Bruegeliaans doek: horror met komische kitsch.

Met “John L” en “Despair” kondigt Black midi hun nieuwe plaat Cavalcade aan. De opvolger van Schlagenheim verschijnt op 28 mei bij Rough Trade. Eerder maakte de band bekend dat gitarist en medeoprichter Matt Kelvin zich tijdelijk uit de band terugtrekt om gezondheidsredenen. Voor deze plaat nam de groep saxofonist Kaidi Akinnibi, keyboardspeler Seth Evans en violist Jerskin Fendrix onder de arm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − elf =